A kompakt méretű crossoverek közé sorolt Kia Niro azért érdekes, mert csak környezettudatos változatban kapni: a hibrid és a konnektorról tölthető hibrid után itt a tisztán elektromos változata, amit Robert De Niro fog népszerűsíteni.

Nem hagyhatta ki a Kia, hogy ha egyszer a kompakt crossoverét éppen úgy hívják, mint Robert De Nirót, akkor az Oscar-díjas színész játsszon a típus reklámjaiban. A Niro ugyanis ismét a reflektorfénybe kerül, a hibrid és a plug-in hibrid változata után tisztán elektromos hajtású változatban is megjelent, méghozzá figyelemreméltó hatótávval.

Az e-Niro lítiumion akkumulátora 64 kilowattórás is lehet, amivel már az újabb WLTP mérési szabvány szerint is 485 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel.

Sőt, csupán városi forgalomban a hatótávolsága 615 kilométer is lehet. Az e-Niro támogatja a 100 kilowattos villámtöltést, amivel 23 perc alatt hatvan százalékosra tölthető fel az akkumulátor, 280 kilométerrel növelve a hatótávot.

A Kia egy olcsóbb változatban is kínálja majd az elektromos Nirót,

és annak 39,2 kilowattórás akkumulátorával is el lehet menni 312 kilométert. Az alapváltozat elektromotorja 136 lóerős és 395 Nm a nyomatéka, a csúcsmodell pedig a BMW i3s-nél is nagyobb, 204 lóerős teljesítményre képes, amivel 7,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

A hibrid és konnektorról tölthető hibrid változatok elég népszerűek, 2016 óta több mint 200 ezer Niro kelt el, amiből 65 ezer került az európai utakra.

Nem is tudjuk, mit várunk jobban, Robert de Niro novemberben megjelenő rövidfilmjeit, vagy azt, hogy kipróbáljuk az e-Niro erősebb, kétszáz lóerős változatát.

A Nirót már Melissa McCarthy is reklámozta, nézd meg, hogyan:

És ezt olvastad már?
Land Cruiser helyett ezt a Toyotát kapják az amerikaiak