Apróságon bukott el a mesterterv.

A katalizátorlopást akarta megreformálni három fiatal. Mivel kényelmetlen az utcán autók alatt fetrengve flexelni, úgy gondolták, kibérelnek egy Mol Limó-s Mercedes CLA-t, elviszik egy műhelybe, ahol kényelmesen, csápos emelőn leszerelik róla a katalizátort. A bérlés maximum néhány ezer forint, a lopott katalizátoré jóval több – illegális ugyan, de remek üzlet, mi baj lehet.

Sajnos az nem jutott a srácok eszébe, hogyha ők maguk a kocsi GPS-e alapján találták meg az appban a Mercedest, amikor kibérelték, akkor talán GPS is lehet az autóban. Ezt pedig nemcsak a felhasználók látják, hanem maga a cég is, ott pedig feltűnt a diszpécsernek, hogy az egyik, éppen kibérelt autójuk egy ideje egy Illatos úti autószerelőnél áll. A továbbiakról így ír a Police.hu:

„A fővárosi rendőrök a bejelentést követően kivonultak a telephelyre, ahol a – korábban a feltételezett elkövetők által bérelt – kocsit katalizátor nélkül találták meg. A szerelőműhely mellett a rendőrök átkutattak egy épületet, ahol a bútorok közt megbújva megtalálták a gépkocsit bérlő és az alkatrészeket kiszerelő egyik férfit, majd társait is elfogták a telephelyen.”

A 28 éves H. Máté, a 19 éves K. Márton budapesti lakosok és 17 éves társuk egyébként némileg joggal hihették, hogy bejön a módszer, ugyanis beismerték, hogy már korábban is béreltek három kocsit, amelyekből szintén kiszerelték, illetve kivágták a katalizátorokat és a részecskeszűrőket azért, hogy azokat értékesítsék.

Feltehetően ezentúl még jobban figyelik majd az autómegosztással foglalkozó cégek, ha gyanús helyen túl sokat időznek az autójukkal, úgyhogy még kevésbé érdemes így katalizátort lopni – meg amúgy is bűncselekmény.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Police.hu)

És ezt olvastad már?
Az autótörténelem tíz legizgalmasabb Volvója
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!