Országúti hajónak is szokták hívni a fényűző luxusautókat, és erre a BMW M760Li-re mindennél jobban illik ez az elnevezés, hiszen a Nautor’s Swan jachtjai inspirálták a kidolgozását. A teakfapadlójú limuzinnak nem tudnánk jobb helyet elképzelni a kikötőknél.

25 éve készít egyedi megrendelésre exkluzív modelleket a BMW Individual részlege, és ezt ünnepli a műhely legújabb alkotása, amelyet a luxusjachtjairól ismert finn Nautor’s Swan együttműködésével terveztek meg. Erről a 7-es BMW-ről már messziről látszik, hogy nem a sorozatgyártásból érkezett, hiszen vörös damasztfényezést kapott.

Mégsem a csillogó külső, hanem a pompás utastér fog levenni a lábadról, hiszen minden egyes részletén a hajózás hangulata köszön vissza. A padlóborítás ugyanúgy teakfából készült, mint a hajókon, még azt a gumiborítást is megkapták a szegélyek, amelyek a természetes faanyag hőtágulásából eredő méretváltozást hivatottak kompenzálni.

Szintén teakfa borítja a fehér színnel kárpitozott csomagtér padlóját és a küszöböket, és tölgybetétek kerültek a műszerfalra, ezek az elemek pedig kézzel készültek a hajógyártó cég műhelyében. A füstfehér és barna színvilágú belső térben újabb szintre emelték a bőrkárpitozást, hiszen az ablakoszlopokat és a műszerfal oldalát is, sőt, még a kezelési útmutatót is merinóbőrrel vonták be.

Ennek a csodás Individual modellnek pedig mi más adhatta volna az alapját, mint a legerősebb a 7-es sorozatból? Az M760Li motorja 6,6 literes biturbó V12-es, ami 610 lóerőre és 800 Nm nyomaték leadására hivatott, amivel 3,7 másodperc alatt gyorsul százra. A BMW csúcslimuzinját mi is megjárattuk, olvasd el, hogy mit gondolunk róla!

És ezt olvastad már?
Perrel indult, de bíróságon kívül zárult le a Red Bull és az Aston Martin vitája