Nem csak az autókért volt érdemes alaposabban megnézni a Koenigsegg standját a genfi autószalonon, hanem azért is, mert megmutatták, mitől számít az egyik legizgalmasabb szuperautónak a Regera.

Nem elég, hogy 400 km/órával képes menni, de nulláról négyszázra 20 másodperc alatt gyorsul fel a Koenigsegg Regera, és még elképesztőbb lehet átélni, ahogyan 3 másodperc alatt katapultál 150-ről 250 km/órára. Mindezt az egyedülálló, sebességváltó nélküli hibrid hajtáslánc teszi lehetővé, amiben egy dupla turbós V8-as dolgozik össze az elektromotorokkal, és ami 1500 lóerőt és 2000 Nm-t ad le.

A Koenigsegg nem csinált titkot belőle, ezt a hajtásláncot is közszemlére tette Genfben. A standon körbe lehetett járni az erőművet, ami már a méreteivel is tiszteletet parancsol. A rajta olvasható Danger! High Voltage! felirat pedig egyáltalán nem túlzó, hiszen a szériaautók között a Regera kapja meg a világ első 800 voltos elektromos hálózatát.

Ha egy kicsit is érdekelnek az autók, egyszerűen gyönyörűnek fogod találni, ahogyan a Regera hajtásláncát megmunkálták.

Most ünnepelték azt is, hogy elkészült az első két Regera, aminek ketten már biztosan nagyon örülnek. Az egyiket cukorkavörösre, a másikat britversenyzöldre fényezték, ezt meg is mutatták a genfi standon. A Koenigsegg másik ékköve, és ezt szó szerint értsd, az Agera RS Gryphon volt, aminek pőre szénszálas karosszériáját valódi 24 karátos arannyal díszítették. Stúdióban így mutatnak:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában