Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Koenigsegg nem egy, hanem mindjárt két szuperautóval készült a végül elmaradt genfi autószalonra, a négyüléses Gemera mellett leleplezték a Jesko még gyorsabb változatát, amivel új rekordra hajtanak.

Az éppen egy évvel ezelőtt bemutatott Jesko nagy feltűnést keltett, és most itt az újabb változata. A Jesko Absolut neve arra utal, hogy ez lesz a Koenigsegg valaha gyártott leggyorsabb szuperautója, és Christian von Koenigsegg azt is megígérte, hogy a jövőben sem fognak soha ennél gyorsabb autót építeni.

A vevők dönthetnek a pályára szánt Jesko és az újonnan megjelent Jesko Absolut közt,

az utóbbi nemcsak a leggyorsabb Koenigsegg lesz, de a mindennapokban is jobban használható. Az első futóművét úgy építették át, hogy az orrában maradt hely a kivehető tetőnek, és a hangolását is valamivel kényelmesebbre változtatták.

Az Absolut karosszériájának hátsó részét megnyújtották, aerodinamikus hátsó kerekeket szereltek fel, és a hasmagasságot csökkentették, a légellenállási együtthatója ezzel 0,278, ami kedvezőnek számít a szuperautók közt.

A Jesko hátsó szárnya 250 km/óránál 800 kg leszorítóerőt termel, ezzel szemben az Absolut csak 40-et, itt ugyanis a minél nagyobb sebesség elérése volt a cél.

1500 Nm maximum nyomaték mellett, amit kilencfokozatú váltó továbbít a hátsó kerekekhez.

A Koenigsegg még nem próbálta ki, hogy mennyire gyors lesz a Jesko Absolut, de a tesztekre hamarosan sor kerülhet, és ezzel a svéd gyártó újabb rekordot dönthet az Agera RS 447 km/órás eredménye után. A szimulációk szerint a végsebessége akár 530 km/óra is lehet, amivel végképp leléphetik a Bugattit.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.