Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kétség nélkül a világ legdrágább slusszkulcsa az a darab, amit a Koenigsegg számára alkotott egy ékszerkészítő cég. A gyémántokkal díszített, platinából és fekete kvarckristályból készített távirányító értékét 250 ezer dollárra becsülik.

A legdrágább szuperautókat sok módon lehet személyre szabni, akár azzal is, hogy egyedi kulcsot rendelsz hozzá. A Koenigsegg távirányítója egyébként sem szokványos, hiszen a márka emblémáját mintázó, méretes darab, de egy ékszerkészítő cég most még értékesebbé tette. Platinából és fekete kvarckristályból készítette el a kulcsot, amit 40 karátnyi gyémánttal rakott ki. A távirányítóban pedig még egy USB kulcs is található.

Egyelőre ez az egy darab készült belőle, ezért csak tippelni lehet, hogy mintegy 250 ezer dollárt ér, azaz csak a kulcs maga többe kerül, mint egy Lamborghini Huracán.

De egy Koenigsegg Agera 2,8 millió dolláros árához képest már nem is olyan sok, és ha sikert arat, márpedig a szuperautók különc gyűjtőit ismerve biztosan azt fog, akkor felveszik a rendelhető opciók listájára.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.