Alex Rins az utolsó métereken előzte meg Marc Márquezt, Andrea Dovizioso kiesett a Brit Nagydíjon.

A vb-pontverseny szempontjából borzasztóan fontos eseménnyel indult a verseny. Márquez jól kapta el a rajtot, tartotta az első helyét, kicsivel hátrébb azonban Quartararo az első kanyarban kicsúszott, a mögötte érkező Doviziosónak esélye sem volt a mentésre, a pontversenyben második olasz nagyot esett rögtön az elején.

F1 every day on Twitter

El espectacular incidente entre Quartararo y Dovizioso en la salida de #Silverstone #silverstonegp #motoGP https://t.co/iHcr3aO68A

Márquezzel egyedül Alex Rins tudta tartani a tempót, a harmadik helyért Rossi és Vinales harcolt.

Az utolsó néhány kör őrületes izgalmakat hozott, Rins tapadt Marc Márquezre, kétszer is megelőzte, de úgy tűnt, Márquez végül behúzza. Nem így történt, az előző futamhoz hasonlóan ismét a legvégén bukta az első helyet a világbajnok, Rins az utolsó métereken tudott előzni, óriási versenyt nyert meg a suzukis – ez volt az idei második futamgyőzelme.

Iñaki María Avial ⚽ on Twitter

Llevaba mucho tiempo sin ver una victoria como la que acaba de lograr Alex Rins. Y además imponiéndose a Marc Márquez en la línea de meta... ESPECTACULAR!!! https://t.co/hu9PyWUkzX

MotoGP™ 🇬🇧 on Twitter

What an extraordinary finish!!! 🔥 @Rins42 beats @marcmarquez93 by 0.013s! 🥇 #BritishGP 🇬🇧 https://t.co/TfT8VUFhnV


A harmadik Vinales, a negyedik Rossi lett.

Márquez ugyan kikapott, de összességében elégedett lehet, 20 pontot szerzett, Dovizioso nullát, 78 pont az előnye a bajnokságban.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában