Közútra került a Spectre gonoszainak felturbózott Land Roverje

Ha James Bond autóját nem is szerezheti meg bárki, az ellenfeleinek kocsijára még le lehet csapni. Filmes autók inkább múzeumokba szoktak kerülni, de a Spectre gonoszainak tuningolt Land Roverjét most árverésen adták tovább.

James Bond a legtöbb filmjében valamilyen különleges autót, többnyire Aston Martint hajt, de újabban az ellenségei is egyre érdekesebb kocsikat használnak. A Spectre című filmben például egy Land Rover Defendert is, de nem ám szériaváltozatot. Az osztrák Alpokban játszódó üldözéses jelenethez a márkára specializált tuningcég, a Bowler építette meg azt a tíz darabot, amiből az egyik most eladósorba került.

A fekete autóra először is hatalmas abroncsok kerültek, az eredetileg is masszív terepjárót kívül és belül is bukócsővel tették merevebbé, és a gyárilag 120 lóerős dízelmotort is felturbózták az üldözéses jelenetekhez, így már 185 lóerőt és 500 Nm nyomatékot adott le. Szintén a forgatáshoz kellettek a Recaro kagylóülések a négypontos övekkel, és a hidraulikus kézifék, amit eladás előtt hatástalanítottak. De ezt kivéve a Defender közútra vihető.

Még csak nem is futott sokat, hiszen mindössze a kamerák előtt használták, ezért az órájában összesen 234 kilométer van. A filmben ugyan több Defendert is lezúznak, de a tízből ezt csak a vezetős jelenetekhez használták, vagyis nem sérülésmentes, de jó állapotban úszta meg a forgatást. Sokat is ért egy rajongónak, aki 230 ezer fontért, azaz 77 millió forintért vitte haza az RM Sotheby’s londoni árveréséről.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon