Uruguayban van egy híd, ami a különleges formájával hívja fel magára a figyelmet. A kör alakú útpálya nemcsak különleges látványosság, hanem célja is van.

Az uruguayi Garzón lagúnában nagy szükség volt egy hídra, a két part között ugyanis korábban apró kompok szállították az autókat kettesével, amire csak nappal, jó időjárásban volt lehetőség. A szárazföldi kerülő egyórás utat jelentett, ezért 2014-ben építeni kezdték azt a hidat, amit az uruguayi Rafael Viñoly, a Carrasco reptér és a New York-i Park Ave 432 felhőkarcoló tervezője alkotott.

A magasból körforgalomnak tűnő hidat jobban megnézve kiderül, hogy nincs több kijárata. De akkor mi értelme van a kör alakú útpályának?

A tervező célja az volt, hogy a hídon közlekedő járművek lassítsanak, így egyrészt biztonságosabban kelhetnek át rajta a gyalogosok is, másrészt az autósok is megcsodálhatják a lagúna szépségét. A hídon naponta ezer autó halad át.

A megépítése 11 millió dollárba került, a beruházója szerint a Garzón lagúna hídja nemcsak turistalátványosság, hanem kilátópont, és egyben kulturális kapcsolat is két szomszédos megye között.

A lagúna környéke páratlan szépségéről ismert, és ez a jövőben sem változik, ugyanis a területet ennél jobban már nem engedik beépíteni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó