Régóta működik együtt a Lamborghini és az olasz rendőrség, melynek részeként 2017-ben két új Huracánnal bővült a flottájuk. A 610 lóerős sportautókat azonban elsősorban nem üldözésekre használják, de még csak nem is gyorshajtókra vadásznak az autópályán a szürke hétköznapokban, hanem átültetésre váró szerveket szállítanak.

Ritkán vetik be tehát, de akkor igazán nemes céllal a rendőrségi Lamborghiniket, melyeknek most karácsonykor is az életmentés volt az elsődleges feladata. Hogy a csizma mindkét végén esély legyen donorszervek szállítására, az egyik autó Olaszország északi részén szolgál, a másik a délin. Az olasz rendőrség posztja szerint ezúttal két vesét szállítottak a Huracánnal.

570 kilométeres távot tettek meg a Huracán rendőrautóval 4 óra és 20 perc alatt.

Első körben Padovából indulva 170 kilométert tettek meg a modenai kórházig, majd a második vesét a 400 kilométerre lévő Rómába vitték az autó orrában elhelyezett hűtőtáskában.

5,2 literes, szívó V10-es motorja 610 lóerős, amivel az összkerék-hajtású Huracán 3,2 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 325 km/óra a végsebessége. Ezekre a képességeire szükség is volt a mostani körben, melyen néhol átlépték a 300-as tempót is.

Sok esetben a hasonló műveleteket már légi úton intézik, mely biztonságosabb és sok esetben még ennél is gyorsabb módja a szervek szállításának. A donorszervek esetében ráadásul az idő és az állapotuk is különösen fontos tényező, így a forgalomban cikázni ilyen csomaggal igazán nagy merészség.

Ez is érdekelhet:

Végre tényleg bemutatták a Lamborghini Huracán Sterratót

Meglepődni már senki nem fog rajta, annyi előzetese volt a Lamborghini terepen csapatásra is alkalmas sportautójának, de most végre mindenestül bemutatták a Huracán Sterratót.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés