Szokatlan autót kapott Ferenc pápa, a vatikáni garázsba egy vadonatúj Huracán érkezett. De ne számíts rá, hogy pápamobil lesz a Lamborghiniből, az egyházfő által megáldott és aláírt sportkocsi jövőre árverésre kerül, az árát jótékony célra költik.

Ferenc pápát szerénységéről ismerjük, hiszen amíg az elődei a legtöbbször Mercedesszel jártak, addig a mostani egyházfő ennél olcsóbb autókkal is beéri. Sokáig egy régi Ford Focust használt, de külföldi látogatásai során is minél egyszerűbb autókat kért, így Fiat 500L-ből, Kia Soulból és Volkswagen Golfból is láttuk már integetni. Még az új pápamobil sem a jól ismert Mercedes-Benz G-osztályból, hanem egy Hyundaiból épült.

Most pedig egy vadonatúj sportkocsi érkezett Ferenc pápa garázsába.

A gyártó ajándékozta neki a Huracánt, ami eleve az egyházfő számára készült a gyárban, Bianco Monocerus fehér fényezésére Giallo Tiberino sárga csíkok kerültek a vatikáni zászló mintájára. 610 lóerővel és hátsókerék-hajtással elég izgalmas ez a Huracán, de nem valószínű, hogy a pápa kipróbálja majd.

De azért megköszönte,

megáldotta,

és aláírta,

úgyhogy ez a példány hamarosan nagyon sokat ér majd.

Jövő májusban az RM Sotheby’s árverésére kerül, Monacóban, az érte fizetett összeget pedig jótékony célokra fordítják. Nem ez az első ilyen alkalom, hiszen II. János Pál is megkapta a Ferrari Enzo utolsó példányát, amit végül 6 millió dollárért árvereztek el, szintén nemes célra.

És ezt olvastad már?
Bemutatták az első 2023-as F1-es autót
További cikkeink a témában