Ha már azt hitted, hogy a kedvenc típusodból minden megkímélt példány elfogyott vagy elporladt, akkor felbukkan egy újabb, amit alig akarsz elhinni. Pontosan ilyen ez a sötétzöld színe miatt különleges Lancia Delta Integrale is, ami hihetetlenül keveset futott.

1987 és 1992 között összesen hatszor nyerte meg a rali-világbajnokságot a Lancia Delta, aminek megünneplésére a gyártó több limitált szériát is készített. Az egyik ilyen volt 1992-ben a Verde York, ami ezt a különleges sötétzöld fényezést kapta, krémszínű bőrkárpittal. Csak 200 darab készült belőle, és ez itt a képen a 24-edik.

Nemcsak ezért ritka a képeken látható Delta, hanem azért is, mert új kora óta még csak egy tulajdonosa volt, aki 1992 novemberében vette át, és nála összesen csak 11 500 kilométert futott. Nem is az a hihetetlen, hogy megvan a szerszámkészlete és a szervizkönyve, hanem az, hogy még a padlószőnyegről sem vették le a védőfóliát.

A teljes nagyszervizen átesett Delta az egyik legjobb változat, az Integrale Evo I, már a 16 szelepes, 210 lóerős motorral, de még katalizátor nélkül. Nem kérdés, hogy rögtön vittük volna haza, mégsem kelt el az RM Sotheby’s monacói aukcióján, aminek csakis a 90-120 ezer eurós, azaz 30-40 millió forintos ára lehet a magyarázata.

Nézd meg ezt is:

Imádnánk, ha tényleg valóra válna az új Lancia Stratos

A Ferrari miatt nem lett belőle semmi, egészen mostanáig.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában