Illene a Benny Hill-zene a videó alá.

Múlt hétvégén rendezték meg a németországi Nordschleifén a 24 órás autóversenyt. Kereken egy nap alatt rengeteg esemény történik egy ilyen futamon, mi most egyet emelünk ki: Felix von der Laden német youtuber KTM X-Bow GTX-e kigyulladt. Sajnos ilyen előfordul, a motorosport veszélyes, az a szerencsétlenkedés viszont jóval ritkább, ami utána következett.

Miután a 27 éves Von der Landen észlelte, hogy lángol a kocsija, szándékosan egy pályabírói poszthoz közel vezette, hogy azonnal megkezdhessék az oltását (a versenyző a kocsi automata oltórendszerét is bekapcsolta, de az kevésnek bizonyult). A folytatás röviden összefoglalva:

Miközben a pályabírók odatipegtek a poroltókkal, autóval is érkeztek oltani, ám ebből kis híján gázolás lett, mire pedig végre megfelelő pozícióba álltak az oltáshoz, az óriási füsttel égő versenyautó elgurult, egy darabig haladt a pályán, majd az egyik szalagkorlátról a másikra pattant.

Könnyű lenne a youtubert hibáztatni, hogy inkább videókat csináljon, ne autóversenyezzen, de nem ő felejtette el használni a rögzítőféket, ilyen ugyanis nem volt a KTM-ben. Ő nyomta a féket, amíg tudta, utána viszont a füst miatt kénytelen volt kiszállni a kocsiból. Az egészségügyi központban kivizsgálták, jól van.

Az esetről természetesen a Forma–1-es Inoue Taki jutott eszünkbe, akinek a Hungaroringen gyulladt ki a kocsija 1995-ben, végül pedig az orvosi kocsi gázolta el:

(Forrás: Motorsport Magazin)

És ezt olvastad már?
A világ leggyorsabb roadstere lenne a Hennessey Venom F5