A német képes volt arra, hogy lenyomja Hamiltont, már csak az kérdés, hogy év végén is így lesz-e.

Niki Lauda szerint nagyon fontos momentuma volt az évnek az első futam, és főleg az, hogy Nico Rosberg nyerni tudott, és nagy önbizalommal vághat bele az évbe. Igaz, hogy Rosberg már múlt év végén is nagyot ment, de akkor sokan úgy tartották, ez csak azért volt, mert Hamilton leeresztett az újabb címe után. Viszont a szezon első futamán nem volt semmi oka a lazsálásra, így nem eshetett neki túl jól, hogy a maximumát adva is el lett verve.

„Mindenféleképpen fontos, hogy jól kezdj egy évet, mert az erőt és önbizalmat ad a számodra” – nyilatkozta Lauda az F1i.comnak.

„Ha Lewis nyert volna, akkor nagyon szenvedett volna Nico, ugyanis ő általában nem viseli jól, ha Lewis nyer. A futam azonban elhitette vele, hogy nincs oka az aggodalomra, és jó érzéssel futhat neki az évnek. Ráadásul nekünk is nagyon jó ez, mert minél kiélezettebb a harc, annál jobban szórakozhatunk.”
Az osztrák azonban nemcsak Rosberget dicsérte, hanem annak is nagyon örül, hogy jó a Ferrari, és végre van egy csapat, aki képes őket megszorongatni.

„Egész izgalmas első futamot láthattunk, olyat, amilyet már három éve nem nagyon láthattam, és erre van szüksége a sportágnak. A futam első felében még nem tudtuk volna megjósolni, hogy ki fog nyerni, mert nagyot mentek a ferrarisok.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés