Charles Leclerc tudja, hogy még kell fejlődnie, és már azt is tudja, hogy pontosan miben.

Az idény elején egészen úgy tűnt, hogy Charles Leclerc lesz a Ferrari vezére, Sebastian Vettel ugyanis nemcsak lassabb volt fiatal csapattársánál (leginkább az időmérőkön), de sok egyéni, olykor kifejezetten amatőr hibákat vétett.

A szezon kicsivel több mint felénél a négyszeres világbajnok német viszont megelőzi Leclerc-t a világbajnoki tabellán, ami több dolognak is köszönhető kezdve Leclercet sújtó csapatutasítástól és rossz stratégiától egészen a szerencséig, de persze Vettel rutinját és képességeit sem szabad elvitatni.

A fiatal monacói szerint egy dolognak köszönhető, hogy jelenleg jobb nála csapattársa:

„Seb egyértelműen jobban csinál valamit nálam a hosszabb etapokon, amikor nagyobb a gumikopás. Meg kell értenem, hogy én miért küszködök jobban, mint ő, miért kopnak jobban az én gumijaim.

Azt hiszem, a vezetési stílusomból fakad, talán túl agresszívan vezetek verseny közben.

Volt néhány futam, ahol az időmérőn még elég gyors voltam, de alapvetően a versenyek végén már inkább csak szenvedek. Azt is meg kell értenem, hogy mit kell változtatnom a vezetési stílusomon. De lehet, hogy az autó egyensúlyával kell kompromisszumot kötnöm, elvégre a versenyekért osztanak pontot, nem az időmérőért.”

A gumikezelés komoly problémát jelent az F1-ben:

Az FIA megmondta, milyen gumikat akar a Pirellitől

Mert nem jöttek be a gyorsan kopó abroncsok.

(Forrás: Autosport, GP HÍrek, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve