A 720S után újabb típusát rakta ki Legóból a McLaren. Ez alkalommal a Senna volt soron, és az életnagyságú modell annyira valósághű lett, amennyire csak a kis kockákból ki lehet rakni. Mellesleg nehezebb az igazinál, és tovább is tart összerakni.

Nem ez az első Legóból készült szuperautó, és vélhetően nem is az utolsó, de most éppen ez a legmenőbb. A Lego és a McLaren együttműködésében készült el a Senna életnagyságú modellje, amit nem tudunk eleget csodálni, annyira élethű lett. A Pirelli abronccsal szerelt kerekeket kivéve szinte mindent a kis kockákból raktak ki rajta, még a fékeket és a hátsó szárnyat is.

Az életnagyságú modell tervezése 2000 órát vett igénybe, majd az összesen 467 854 elem (200 ezerrel több, mint a 720S-nél) építése 10 embernek még 2725 órába telt, azaz a Lego Senna jóval tovább készül, mint az igazi, amit 300 óra alatt gyártanak készre.

Még a felfelé nyíló ajtó is Legóból van, ami megnehezíti a beszállást, ezért le is lehet venni.

Sőt, lehet játszani az érintőképernyőn, és az igazi biturbó V8-ast imitáló hang is került bele. Csak menni nem képes önmagától, ezen a téren a Legóból épült Chiron még mindig lekörözi.

Saját magadnak ennél jóval kisebb McLarent szerezhetsz be, hiszen a Speed Champions sorozatban is megvehető a Senna, a 15 centis modell 219 elemből áll, de legalább jóval olcsóbb is az eredetinél.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon