A hétszeres világbajnok az idény elején már lefutotta ezt kört, most ismét megtette.

Lewis Hamilton már a szezonnyitó Bahreini Nagydíj után arra panaszkodott, hogy a Mercedes nem hallgatott rá, amikor a tavalyi idény végeztével elmondta a 2022-es autóval kapcsolatos észrevételeit, és a hétszeres világbajnok szerint a csapat hibát követett el azzal, hogy megtartotta a tavalyi autó alapjait. Mindezt pedig most, a számukra igencsak csalódást keltő idény végeztével is elmondta:

„Kértem bizonyos változtatásokat, de nem csináltuk meg. (...) Úgy voltak vele, hogy az alapok jók, és tudjuk, merre kell haladnunk. De nem így volt, és ezért voltam olyan nagyon csalódott februárban, mert nem hajtották végre az általam kért módosításokat.”

Egyébként a hétszeres világbajnok brit a szezon végére így is odaért a harmadik helyre – Max Verstappen és Sergio Pérez mögé –, míg a Mercedes ugyan az utolsó pillanatban, de megszerezte a konstruktőri második helyet, igaz, fényévekre elmaradva a Red Bulltól.

Itt a 2023-as Forma–1-szezonértékelő – spoiler: senki sem bukott meg

Max Verstappen és a Red Bull idén (is) hozta a papírformát, viszont akadtak meglepetések (alul- és felülteljesítők egyaránt) a csapatok és a pilóták között is.

(Forrás: BBC, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Brutális volt Verstappen dominanciája? Akkor nézd meg, hány rekordot döntött meg idén

Max Verstappen és a Red Bull idén minden eddiginél könyörtelenebb párosnak bizonyult, és a számok is ezt mutatják.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Vezettük az új BMW X2-t, ami erősebb, látványosabb, mint volt

Csodálatosak a jégen táncoló öreg Lamborghinik

További cikkeink a témában