Nem mindig jönnek be az egyedi ötletek, és most úgy tűnik, hogy a Lexus tervezői is találtak egy szebb megoldást a fényszórókra. Stílusosabb lett az új lámpákkal a japánok középkategóriás sportkupéja.

Nem gondoltuk volna, de már négy éve annak, hogy 2014-ben a Lexus bemutatta a középkategóriás sportkupéját, amit az Audi A5, a 4-es BMW és a C-osztály Coupé ellenfelének szánt. Az alapforma pedig még korábbi, a koncepció 2012-es, de ma sem látszik idejétmúltnak, ezért nem volt szükség nagy változtatásokra a ráncfelvarrásnál.

A fényszórókkal viszont kezdeni kellett valamit, mert a furcsa formájú lámpák a különálló, pipaformájú menetfénnyel nem jöttek be mindenkinek. A Lexus dizájnerei találtak egy jobb megoldást, és bár a nappali fények jellegzetes formája megmaradt, de a fényszóróba integrálva mégis sokkal stílusosabban néz ki velük az RC.

Sok más apróság is változott a modellfrissítésnél. Újak a hátsó lámpák és a 19 colos kerekek is, és nem lennének japánok a tervezők, ha nem tökéletesítettek volna olyan részleteken is, mint a vezető párnázott térdtámasza, vagy az infotainment kezelésére használt csuklótámasz. Az új lengéscsillapítással pedig vezetni is jobb lesz az RC-t.

Olvasd el, milyen volt vezetni:

És ezt olvastad már?
„Itt az ideje, hogy Lewis Hamilton visszavonuljon”