Zephyr néven Lincoln-emblémával is megjelent az új Ford Mondeo, amiről nemcsak az európai, de még az amerikai vevők is lemaradnak.

A Ford prémiummárkája nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kínában is kelendő, ezért nem meglepetés, hogy ott mutatták be a legújabb modelljüket. A klasszikus nevet felelevenítő Zephyr nem más, mint a Ford Mondeo luxusváltozata. Persze nem az a típus, amit az európai utakon is ismerünk, hanem a nemrég megjelent kínai utódja.

Még nem tudjuk, hogy a Kínában bemutatott Mondeo kapható lesz-e Európában, de az biztos, hogy a Lincoln-emblémás testvére sokkal jobban néz ki.

A nagy hűtőmaszk, a süllyesztett kilincsek és a fénycsíkkal összekötött hátsó lámpák olyan mutatós külsőt kölcsönöznek neki, ami kevésbé megosztó, mint az Evos-stílusú Mondeóé.

A Fordhoz hasonlóan a Lincoln Zephyr műszerfalát is egy hatalmas panelre került képernyősor uralja, 12,3 és 27 colos képátlóval,

és a műszaki tartalomban sincs különbség, a motortérbe kétliteres, 235 lóerős turbós négyhengeres került, nyolcfokozatú automata sebességváltóval, akár összkerékhajtással is, amivel 6,3 másodperc alatt gyorsul százra az újdonság.

A többi Lincolnhoz hasonlóan a Zephyr hivatalosan nem lesz kapható Európában, de erről a modellről még az amerikai vevők is lemaradnak. A Mondeo átemblémázása egyébként egyáltalán nem újdonság,

az első generációja világautóként Ford Contour és Mercury Mystique néven is kapható volt az Egyesült Államokban.

Ez is érdekelhet:

Még nagyobb a rejtély a Mondeo utódja körül

A most napvilágra került Mondeo-prototípus csak fokozza a kavarodást.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában