Hivatalosan még nem tudni, hogy lesz-e utódja a jövőre kifutó Mondeónak, és ha igen, akkor milyen típusú autó lesz, egy most megjelent prototípus pedig csak tovább fokozza a kavarodást.

A Ford középkategóriás modellje kapcsán csak egy biztos: a 2012 óta gyártott negyedik generációs Mondeo pályafutása véget ér, amikor a jövő év első felében befejeződik a gyártása. Az utódjáról egyelőre nem sokat tudni, egyes hírek szerint a jelenlegi széria kifutásával a Sierra utódjaként 1992-ben bevezetett modellnév is lekerülne a Ford palettájáról.

1994-ben az európai év autója díjat is elnyerte az első Mondeo
A már hibridként is kapható jelenlegi Mondeo napjai meg vannak számlálva

Más hírek szerint a legújabb divatnak adózva a Ford is egy crossover modellel váltaná fel a Mondeót,

ahogyan például a Citroën is teszi a C5 X-szel. Ezeket a híreket támasztotta alá, amikor idén tavasszal bemutatkozott az Evos, egy crossover a Mondeo méretében, azon a néven, amit a jelenlegi Mondeót beharangozó dögös tanulmányautó is viselt 2011-ben.

A Ford nem győzte hangsúlyozni, hogy az Evos kimondottan a kínai vásárlók számára készült, de ez még nem zárja ki azt, hogy az európai piacra módosított változatban is megjelenjen.

Most pedig napvilágra került néhány kép egy új Mondeóról, ami az Evos stílusában készült karosszériát kapott, és csak tovább fokozza a típus utódlása körül kialakult rejtélyt.

A kínai Mondeo-utód az Evos stílusában készült, annak testvérmodellje lesz
A hátuljára írt felirat nem hagy kétséget felőle, hogy ez egy Mondeo

A prototípuson található feliratok szerint ez a Mondeo is a kínai piac számára készült, és a Fordnak ezzel már két autója is van, amivel leválthatja a középkategóriás modelljét. Ki tudja, lehet, hogy a limuzint, valamint a kombi helyére lépő crossovert is bevezetik Európában, de ez már csak a hivatalos bejelentéssel együtt derül majd ki.

A Fordnak mindenesetre nem kell nagyon sietnie vele, ugyanis az elektromos Mustang Mach-E-ből most már többet adnak el, mint a kifutó Mondeóból.

Bejönne egy ilyen új Mondeo?

Ez is érdekelhet:

Így lehet James Bond-autód olcsón

Ha nem futja Aston Martinra.

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz