Az ízlésről kár vitatkozni, de az biztos, hogy a Mansory a termékeivel kitűnik a többi tuningcég közül. Az idei genfi autószalonra nagy parádéval készültek, tucatnyi modellt lepleztek le a Chirontól az Urusig annak, aki valami különlegesre vágyik.

A legdrágább autók gyártói igyekeznek minél inkább kiszolgálni a gazdag vevők igényeit, de vannak olyan kívánságok, amiket nem tudnak, vagy nem hajlandók teljesíteni. Itt jönnek képbe azok a tuningcégek, ahol nem félnek a legkülönlegesebb autókat sem szétszedni azért, hogy olyat alkossanak, amiből nincs még egy.

A Mansory régóta a figyelem középpontjában van az excentrikus autóival, és most igazán begyújtották a rakétákat.

A genfi autószalonra tucatnyi új modellt hoztak, a Smart kabriótól a Rolls-Royce Cullinanig, a Lamborghini Urustól a Bugatti Chironig. Mindegyikben közös a legapróbb részletig igényes megmunkálás, és ha a stílusukat nem is tudod befogadni, azt nem vitathatod el tőlük, hogy rengeteg munka van bennük.

A típusok neve is sokat mondó, itt van mindjárt a Mansory Apertus, egy olyan S 63 AMG Cabriolet, amiben valamiért fogkrémszínű festékbomba robbant.

Biztosan egy macaron ihlette ezt a Smart Fortwo Cabriót, ami még jó választás is lehet, ha a kikötőben parkoló jachtodról beugranál egy kávéra a városba.

Mickey a Blöffből biztosan beszámítaná ez a babakék Bentley Continental GT-t, persze csak akkor, ha tehető rá vonóhorog, hogy legyen mire kötni a lakókocsit.

Bruce Wayne inkább erre a Lamborghinire fizetne lízingdíjat, és mivel az Aventador borítása teljes egészében szénszálas anyagból van, a neve Carbonado Evo lett.

A Lamborghini SUV-je sem kerülte el a Mansory flexkorongját, és az Urus harciasabb változata lett a Venatus, ami mellett a szériamodell egy szerény céges Audinak tűnik.

Mi más lehetett volna a neve a legújabb G-osztály Mansory által kihozott változatának, mint Star Trooper? Az AMG-lelkű harcos nem viccel, a teljes testét kamuflázs mintába húzták.

Ha a terepjárók koronázatlan királya a Rolls-Royce Cullinan, akkor a koronát biztosan a Mansory tette fel rá, a csupa fekete-fehér alkotás neve Billionaire lett.

Végül ki más, mint a Mansory lehet elég bátor ahhoz, hogy ezen az 1500 lóerős remekművön is találjon változtatnivalót? A Centuria az a Chiron, amit nem kapsz meg a Bugattitól.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Centinként ezer forintért vehetsz villamost a BKV-tól