Merthogy a Red Bull idén minden eddiginél komolyabb fenyegetést jelent a címvédőre, akinek olyan pilótára van szüksége, amely képes az RB pilótái előtt végezni.

Valtteri Bottas helyzete a Mercedesnél gyakorlatilag azóta folyamatosan inog, hogy 2017-ben a csapathoz szerződött. A brit Daily Mail pedig arról ír, hogy az új idényben látottak* végleg meggyőzték a címvédőt arról, hogy meg kell szabadulni a finntől.

* Ha szigorúan csak az idei pontokat nézzük: az eddig lement három futam során mindössze 32 pontot gyűjtött Bottas, amivel csak a negyedik a pilóták között a világbajnoki tabellán, és már most több mint egy futamgyőzelemnyi ponttal marad el csapattársától, Lewis Hamiltontól.

A Mercedes egy meg nem nevezett dolgozója állítólag úgy nyilatkozott, hogy

„Valtteri kapcsán van egy kis nyugtalanság a Gyárban. Nem áll készen, ez pedig még egyértelműbbé vált, amióta láttuk, hogy (George) Russell mire volt képes a Szahíri Nagydíjon 

– ezzel pedig nemcsak az derült ki, hogy Bottast elküldhetik, de az is, hogy ki válthatja őt, persze Russell személye egyáltalán nem meglepő.

Hamiltonnak és Bottasnak is „alárúgott” Russell

Pedig csak Hamiltont helyettesítette.

Fontos megjegyezni, hogy a Daily Mail, azaz egy bulvárlap írta, vagyis érdemes egyelőre fenntartással kezelni a dolgot. Ugyanakkor az biztos, hogy idén a Red Bull elég komoly fenyegetést jelent a Mercedesre, aminek pedig most minden jobban szüksége van egy olyan pilótára, aki rendszeresen képes előrébb végezni az RB versenyzőinél.

Eközben...

Komoly előnyben van Verstappen Hamiltonnal szemben egy harmadik félnek köszönhetően

Igazából egy negyedik fél gyengélkedésén is múlik azért a dolog.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A világ első gyorshajtóját 13 km/órás sebességgel kapták el
További cikkeink a témában