Végül is ezért is van B-csapata a Red Bullnak.

Cunoda Júki nagy reményekkel érkezett a Forma–1-be, bár személyében kétségtelenül tehetséges és gyors pilótát üdvözölhet a sportág, de kiegyensúlyozott (jó) teljesítménnyel még adós maradt eddig. A fiatal japán idén a harmadik szezonját kezdte meg a sportágban és az AlphaTaurinál, sokan pedig úgy vélik, ha idén nem jön össze számára az áttörés, akkor kieshet a Red Bull kegyeiből, ami könnyen az F1-es pályafutásának a végét is jelentheti.

Csapatfőnöke, Franz Tost ugyanakkor a 2023-as idényből eddig lement három futam után – amiken Cunoda két 11. és egy 10. helyen végzett – úgy látja, hogy a japán nemcsak az ülését lesz képes megtartani, de a nagyon közeli jövőben szintet is léphet:

„Amennyire én tudom, Sergio Péreznek még a következő szezonra is van szerződése. Csak annyit mondhatok, hogy Júki jó úton halad, minden tekintetben fejlődött. (...) Úgy gondolom, 2025-ben készen áll majd, hogy a Red Bullhoz csatlakozzon.”

Ha ez így alakulna, akkor a Red Bull visszatérne a gyökerekhez, vagyis egy saját nevelésű pilótát léptetne elő a B-csapatként funkcionáló AlphaTauritól, ami pedig az utánpótlás program (rész)sikerét jelentené.

Kijelentésével Tost nemcsak Sergio Pérez RB-s pályafutásának vetett véget, hanem Daniel Ricciardóénak is, aki jelenleg az osztrák istálló harmadik számú pilótája, és aki alig várja, hogy megkaparinthassa az egyik ülést – bár kétségünk ne legyen afelől, ha az ausztrálnak jövőre felkínálják a Haas ülését (amiről pletykálnak), akkor nem fog hezitálni elfogadni azt.

(Forrás: Planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen elárulta, kit tart az egyetlen riválisának

Igazából nincs ebben semmi meglepő. Vagy szerinted igen?

Idény végén lejár Hamilton szerződése, most megtörte a csendet a jövőjével kapcsolatban

El tudnád képzelni Lewis Hamiltont egy másik Forma–1-es csapatnál?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés