21 embert tartóztatott le a chicagói rendőrség egy autómegosztó cégnél történt lopás ügyében, amikor hamisított adatokkal mintegy száz autót kötöttek el a rendszerből. A beépített GPS segítségével persze elég gyorsan meglett mind.

A car sharing lényege, hogy az okostelefonos alkalmazásoddal könnyen találhatsz egy közautót, és ki is nyithatod, a kulcs már a kesztyűtartóban van. Ez a könnyű autóhoz jutás tetszhetett meg annak a csapatnak, akik mintegy száz közautót kötöttek el a car2go chicagói hálózatából. A helyi rendőrség 21 embert tartóztatott le az esettel kapcsolatban.

A nyomozás során kiderült, hogy ellopott vagy hamisított személyi adatokkal és bankkártyákkal bérelték ki az autókat, de azokat már nem akarták visszaadni. Az elsőre pofonegyszerű terv mégsem vált be, hiszen

éppen azért, hogy az okostelefonnal könnyen megtaláld az autót, mindegyiket GPS-es nyomkövetővel látták el, amivel gyorsan meglettek az eltűnt példányok.

A Daimlerhez tartozó car2go mindenkit megnyugtatott, hogy az eset során nem kerültek veszélybe a felhasználók adatai, és csak Chicagóban kellett felfüggeszteni a szolgáltatást, amíg a száz autó visszakerül a helyére, hogy ismét elvihesd – de csak addig, amíg szükséged van rá.

(Képek: car2go USA)

Ezt sem gondolták át rendesen:

Ez is érdekelhet:

A Ford új ötlete megnehezíti az autótolvajok dolgát

Nem lenne könnyű ellopni a kulcsnélküli rendszerrel szerelt autókat.

Mindeközben Budapesten:

Budapesten is elindítja autómegosztó-szolgáltatását a BMW-hez köthető DriveNow

240 darab BMW és MINI várja majd, hogy elvidd egy útra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Most már tényleg az utolsó Lamborghini Huracán az STJ

További cikkeink a témában