Szerződés, kiskapuk, záradékok, lehetőségek.

Mintha kissé elhalkultak volna a médiahangok körülötte, de azért továbbra sem szűnt meg a zűrzavar a Red Bull F1-es csapat berkein belül. Hatalmi harcok dúlnak, egy kulcsember már távozott a sikerkovács Adrien Newey tervezőzseni személyében, és továbbiakra is lehet számítani, mindezek mellett pedig ott van még a Chris Horner csapatfőnök személye körül kialakult botrány is.

Még tovább dőlhet a dominó a Red Bullnál

Újabb kulcsfigura távozhat a Red Bulltól.

Köztük lehet akár az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko is, akinek esetleges távozása egész komoly következményekkel jár(hat)na, ez esetben ugyanis Max Verstappen is elhagy(hat)ná a csapatot, annak ellenére, hogy szerződése 2028-ig köti a Red Bullhoz. A holland szerződésében ugyanis szerepel egy kilépési záradék, ami lehetővé tenné számára, hogy idő előtt lelépjen: ha Marko megy, ő is szabadon távozhat. Ez persze már eddig is tudott volt, a Sport Bild német hetilap azonban új információval szolgált a záradékkal kapcsolatban:

Helmut Marko távozása után Verstappennek 12 hónapja lenne, hogy aktivizálja a kilépési záradékot, vagyis egy éve lenne arra, hogy megtervezze a jövőjét, azt, hogy hova igazoljon.

Természetesen mindenki Verstappent akarja, állítólag a Mercedes egészen októberig halogatná a 2025-ös pilótafelállásának bejelentését, Toto Wolff pedig még úgy is kivárna, ha ezzel veszélyeztetné annak esélyét, hogy Carlos Sainz Jr.-t szerződtethesse az idény végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyére és George Russell csapattársának.

Az egyik legmeglepőbb helyre szerződhet Sainz

Még mindig nem tudni, mi lesz a Lewis Hamilton által kitúrt Carlos Sainz Jr.-ral, ugyanis a Ferraritól az idény végén távozó spanyolnak még nincs csapata 2025-re.

(Forrás: Express, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Annyira felidegesítette a csapata, hogy távozna Bottas az Alfa Romeótól?

A miami versenyhétvégén történtek tehették fel a pontot az i-re.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Az F1 egyik legvitatottabb párbaja Michael Schumacher kizárását hozta

Mitsubishik, amelyeket visszasírunk

További cikkeink a témában