Olaszországban már a táj elvarázsolja az embert, és ha azért utazol oda, hogy autózz egyet a kacskaringós utakon, ráadásul az MX-5 rajongója vagy, akkor a Miataland szállodáját neked találták ki.

Sokunkhoz hasonlóan Andrea Mancini is a Mazda MX-5 rajongója azóta, hogy 1990-ben először meglátta a roadstert, és nyolc évvel később meg is szerezte a saját példányát. Nem is állt meg egynél, több tucatot gyűjtött össze, mire úgy döntött, hogy a típusnak dedikált szállodát is nyit Róma és San Marino közt. A Miataland olyan hely, amit a rajongóknak egyszer látni kell.

Az ötcsillagos szállodát egy 17. századi farmházból alakították ki, és lélegzetelállító tájon fekszik, amit a hozzá tartozó medencéből csodálhatsz.

Sok ilyen hotelt találsz Umbriában, de olyat nem, ahol mindent az MX-5 köré építettek.

A Miataland szobáit nem számozták, hanem a típus színeiről nevezték el, bejutni is autókulcshoz hasonló kulccsal lehet.

A szálláshelyhez tartozik az egyik legnagyobb MX-5-gyűjtemény, ami magánkézben van.

A pajtában tárolt kollekció mára negyven autót számlál, közte szépen megőrzött gyári és érdekesre tuningolt példányokkal, továbbá más Mazdákkal is, mint az RX-7 és az RX-8, vagy a 323 GT-R. A legjobb az egészben az, hogy ki is lehet próbálni ezeket az autókat.

A Miataland nem olcsó, de egyáltalán nem megfizethetetlen, egy szoba 165 euróba, egy kicsivel több, mint 50 ezer forintba kerül, amibe – ha nem a saját MX-5-ösöddel érkeztél, akkor – napi 60 kilométer roadsterezés is tartozik.

A környéknél jobb helyet pedig keresve sem találhatnál ahhoz, hogy kiélvezd a nyitott tetős Mazdákat.

Még egy tippünk van az MX-5-özéshez:

És ezt olvastad már?
V6-os motor hajtja ezt az igazán őrült Opel Astrát