Sokan várták, hogy újra gyártásba veszi a bolygódugattyús motort a Mazda, amivel a legutóbb az RX-8-ban találkozhattál, a japán márka pedig most megerősítette, hogy hamarosan újra kínál Wankel-motoros autót. Még ha nem is egészen abban a formában, ahogyan számítottál volna rá.

A Mazda legújabb tervei arról szólnak, hogy a benzinmotorok folyamatos tökéletesítése mellett hamarosan két elektromos autót is bemutatnak. Az egyik tisztán elektromos lesz, a másik azonban hatótáv-növelős hibrid, ahol a benzinmotor kizárólag az akkumulátor töltésére szolgál, mint a BMW i3-ban is. Itt kap szerepet a Mazda Wankel-motorja.

Egy képen a Wankel-motoros Mazdák, hát nem csodálatos?

A bolygódugattyús motor kis mérete és nagy teljesítménye teszi lehetővé a Mazdának, hogy ezzel még hatékonyabban növelje az elektromos autója hatótávját. Az újonnan fejlesztett elektromos autókat 2020-ban mutatják be, de addig is megismerheted a benzinmotorok új generációját, amit gyertyavezérelt kompressziós gyújtással tettek még hatékonyabbá.

A Cosmo volt a legelső Wankel-motoros Mazda, és reméljük, hogy az RX-Vision a következő

Titkon azért reméljük, hogy a Mazdánál nem felejtették el valóra váltani a szintén Wankel-motoros RX-Vision tanulmányautót, aminek a formájába egyenesen beleszerettünk:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen lenne, ha Olaszország legnagyobb autógyártója is beszállna az F1-be