Az eddigi legerősebb sportautójával készül a McLaren. Az egyelőre BP23 kódnéven fejlesztett szuperautóról keveset lehet tudni, de már ez is elég volt ahhoz, hogy az összest eladják előre.

Újabb szuperautón dolgozik a McLaren, a BP23 kódnéven fejlesztett újdonság pedig a hírek szerint háromüléses lesz, ezzel tisztelegve a kilencvenes évekbeli F1 előtt. A vezető egy középső ülésben foglalhat helyet, és a két oldalán lesz egy-egy kisebb ülés, ami még mindig elég nagy lesz felnőttek számára.

A BP23 is hibridhajtású, mint a P1, de a teljesítménye még annak kilencszáz lóerejénél is nagyobb lesz. A benzinmotor egy kicsi, de duplaturbós V6-os lehet, várhatóan a 4 literes erőforrás a 720S-ből, amit a P1-énél is nagyobb és hatékonyabb hibridrendszer tesz a McLaren eddigi legizmosabb autójává.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy egy Bugatti Chiron árának megfelelő összeget, 2,3 millió eurót kérnek érte, és a BP23 még annál is ritkább lesz: míg a Bugattiból összesen 500 darabot gyártanak, addig a McLaren csak 106 példányt készít. És annak ellenére, hogy még csak néhány vonalát mutatták meg, már most elkelt az összes példánya.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában