Az eddigi legerősebb sportautójával készül a McLaren. Az egyelőre BP23 kódnéven fejlesztett szuperautóról keveset lehet tudni, de már ez is elég volt ahhoz, hogy az összest eladják előre.

Újabb szuperautón dolgozik a McLaren, a BP23 kódnéven fejlesztett újdonság pedig a hírek szerint háromüléses lesz, ezzel tisztelegve a kilencvenes évekbeli F1 előtt. A vezető egy középső ülésben foglalhat helyet, és a két oldalán lesz egy-egy kisebb ülés, ami még mindig elég nagy lesz felnőttek számára.

A BP23 is hibridhajtású, mint a P1, de a teljesítménye még annak kilencszáz lóerejénél is nagyobb lesz. A benzinmotor egy kicsi, de duplaturbós V6-os lehet, várhatóan a 4 literes erőforrás a 720S-ből, amit a P1-énél is nagyobb és hatékonyabb hibridrendszer tesz a McLaren eddigi legizmosabb autójává.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy egy Bugatti Chiron árának megfelelő összeget, 2,3 millió eurót kérnek érte, és a BP23 még annál is ritkább lesz: míg a Bugattiból összesen 500 darabot gyártanak, addig a McLaren csak 106 példányt készít. És annak ellenére, hogy még csak néhány vonalát mutatták meg, már most elkelt az összes példánya.

És ezt olvastad már?
Kinek szólnak a budapesti Tier-rollerek?
További cikkeink a témában