Meséltünk már az Amalgam Cars pécsi manufaktúrájáról, ahol különféle szuperautók hihetetlenül élethű kicsinyített mását készítik, és most itt a legújabb alkotásuk, aminek a képeit nézve aligha mondanád meg, hogy egy makettről van szó.

Mintha csak a McLaren Senna bemutató fényképeit néznénk, olyan élethű lett az Amalgam Cars által kicsinyített változat a 800 lóerős, csupa szénszálas szuperautóból. A narancssárga fényezés és a kék féknyergek is éppen olyanok, mint az életnagyságú változaton, ami nem csoda, hiszen a tervezéshez a McLaren rendelkezésre bocsátotta a valódi autó paramétereit.

837 ezer dolláros, azaz 232 millió forintos árával a valódi Senna kevesek játékszere lesz, főleg azért is, mert csak 499 darabot építenek belőle, aminek minden példányát lekötötték már. Az Amalgam modellautója, ami 300 munkaóra alatt készül, csak 1 százalékába kerül az eredetinek, de 8147 dolláros, azaz 2,3 millió forintos árával csak a legtehetősebb gyűjtők vitrinjében áll majd belőle.

Nézd meg, milyen csodákat készít még az Amalgam:

Nem gondoltad volna, hogy ilyen autócsodák készülnek Pécsen

Bentley, Bugatti, Ferrari és Porsche is készül egy a pécsi manufaktúrában, ahol megdöbbentő részletességgel kicsinyítik le a legjobb szuperautókat.

Itt pedig az eredeti McLaren Sennát tudod megnézni:

Senna nevét kapta a legújabb McLaren

800 lóerős sportautót neveztek el a legendás pilótáról.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés