A hétvégén a Hungaroringen csapnak össze a túraautó-világkupa versenyzői, és betétfutamként a TCR Európa-bajnokság is szerepel a programban. Ha már ennyi versenyautó érkezett a mogyoródi pályára, akkor fel is sorakoztak egy látványos képre.

A marokkói után a magyarországi a második állomása a WTCR idei sorozatának, ahol Michelisz Norbi a Hyundai, Tassi Attila pedig a Honda színeiben indul, és erre az egy futamra a Zengő csapata is nevezett egy Cuprát Tenke Tamással a volánnál, aki szimulátorral alkotott nagyot, és csak nemrég ült először igazi versenyautóba. A hétvége programjának a TCR Europe sorozat is a része, ahol Michelisz saját csapatával, a M1RA-val Nagy Dani küzd a három tucat ellenfelével.

Ha már egyszer ilyen sok túraautó érkezett a Hungaroringre, akkor adta magát az ötlet, hogy egyszerre sorakozzanak fel a rajtrácsra.

A mogyoródi célegyenes kissé szűkös egyszerre 64 darab autónak, de kétségkívül látványos a fotó, ami igazolja, mennyire népszerű lett a megjelenése óta a TCR sorozat. Mostanra már kilenc márka autói vesznek részt benne: Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai, Lynk & Co, Peugeot, Renault és Volkswagen.

Miben különböznek a WTCR versenyautói a szériakocsiktól?

Hétvégén Marokkóban megkezdődik az idei Túraautó-világkupa, ahol két magyarnak is szoríthatunk. Michelisz Norbert Hyundaijal, Tassi Attila Hondával indul – megnéztük, mennyi köze van a versenyautóiknak az utcai változatokhoz.

A mai programot itt találod:

  • 10:00 FIA WTCR időmérő edzés
  • 11:25 TCR Europe 1. futam
  • 13:30 Kia Picanto kupa 2. futam
  • 14:30 TCR Europe 2. futam
  • 15:30 FIA WTCR 2. futam
  • 17:00 FIA WTCR 3. futam

Ez is érdekelhet:

Ők Michelisz Norbi legnagyobb ellenfelei

Elmondjuk, a két magyar srácon kívül kik lehetnek még meghatározó alakjai az idei évadnak.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában