Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sebastian Vettel magára vállalt mindent: beismerte, hogy ő hibázott Bahreinben. Legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton viszont maximálisan kiáll mellette.

Hiába indulhatott az élről mindkét Ferrari, finoman szólva sem sikerült jól számukra a szahíri futam: miközben Charles Leclerc-től motorhiba vette el az első helyet – az is csoda, hogy (harmadikként) célba tudott érni –, Vettel saját hibájából lett csak ötödik, pedig akár kettővel előrébb is végezhetett volna. A német tudja, hogy ő volt a ludas a 38. körben történtekért, el is vitte a balhét:

Vettel az új idényben nem hasít, az eddig lement két futamból a mostani ötödik hely mellett egy negyedik helyezést tud felmutatni Melbourne-ből – 2010 óta nem volt olyanra példa, hogy az első két nagydíjat követően ne legyen még dobogós helyezése.

A Ferrari német pilótája rendesen a kritikák kereszttüzébe került, 2016 világbajnoka, Nico Rosberg kőkeményen beleállt honfitársába, Lewis Hamilton viszont nem beleállt, hane  kiállt mellette:

Mindig vannak olyan esetek, amikor egyszerűen nem lehet az autót rendesen beállítani. Ezt nem látják a külső szemlélők (...) Nem tudom, hogy az autójuk mitől volt annyira más itt a tempó tekintetében. (...) De ő egy világbajnok és remek sportember, visszatér ebből a mélypontból és nyomni fogja a továbbiakban is.”

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.