Sokan az eddigi legszebb Aston Martinnak tartják a Vanquish Zagato változatát, ami a kupé és a kabrió után most még változatban megjelent: itt a kétüléses Speedster és a Shooting Brake kombi. De csak az utóbbi nem fogyott még el teljesen.

Már attól odáig voltunk, amikor az Aston Martin bemutatta 2016-ban a Vanquish legújabb változatát, amit a Zagatóval közösen terveztek. A csodás vonalú kupéból csak 99 darabot terveztek gyártani, de olyan nagy volt az érdeklődés iránta, hogy itt még nem álltak meg. Aztán éppen egy évvel ezelőtt kijött a Vanquish Zagato Volante, a négyüléses kabrió, ami újabb 99 szerencsés garázsában állhat, ugyanis ezek is elfogytak mind egy szálig.

Most újabb két változattal bővíti egész modellcsaláddá a Vanquish Zagatót az Aston Martin. A Volante mintájára itt a Speedster, ami szintén nyitott tetős, de csak kétüléses, a hátsó ülések helyére két áramvonalidom került, amitől még dögösebb lesz a formája.

A nagy hűtőmaszk, a hangsúlyos domborítások és a kerek hátsó lámpák éppen olyanok, mint a Volante esetében, de ez még ritkább lesz, csak 28 példányban gyártják le.

Még ezt is csak nézegetni lehet, hiszen mind a huszonnyolcat már a premier előtt eladták, de az Aston Martin egy negyedik típust is bemutatott, ez a Shooting Brake.

Még csak egy képen fedték fel az oldalnézetét, de ahhoz képest, hogy kombi, azért sportkocsinak sem utolsó ez a Vanquish. Mint minden társát, ezt is a 600 lóerősre izmosított 6 literes V12-essel szerelik, amivel 3,5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

A két új családtag premierjét a Pebble Beach-i Concours d’Elegance-on tartják, ezért hamarosan még több képet láthatsz a Shooting Brake-ról. A kombi is 99 példányban készül, és alighanem ez az egyetlen, aminek még nem foglalózták le minden darabját. Egy ideig.

Közben a britek már a Vantage utódját készítik elő, és az első hivatalos fotók szerint az újdonság éppen úgy fog kinézni, mint James Bond DB10-ese.

És ezt olvastad már?
Mutatjuk, hol és hogyan készül a Mercedes-AMG One