Talán el is feledkeztél róla, de a Nissan nem csak a GT-R-t kínálja azoknak, akik igazi sportkocsit keresnek. Jóval egyszerűbb technikával és kedvezőbb áron ott van még a szalonokban a hátsókerekes 370Z, ami most megújultan lép tovább az új modellévbe.

Nagy hagyománya van a Nissannál a sportkocsiknak, közte olyan legendákkal, mint a Skyline GT-R, a klasszikus 240Z és a kilencvenes évek legmenőbbje, a második generációs 300ZX. A GT-R továbbra is felülmúlhatatlan a maga nemében, de aki a biturbó, összkerekes, automata váltós technikánál valami egyszerűbbre, a vezetés szűretlen élményére vágyik, annak továbbra is ott a Z.

Az 1969 óta tartó szériát a 350Z támasztotta fel egy teljesen új dizájnnal, ennek a modernizálása volt a 370Z, amiről talán már el is feledkeztél. Pedig a Nissan sportkocsija már nyolcadik éve a piacon van, és most megújultan várja, hogy elvidd egy körre. Az elektromos hajtások, automata váltók és önvezető rendszerek korában a 370Z-nek mindene megvan, ami egy klasszikus sportkocsinak kell.

A formája is a régi idők sportautóit idézi, hosszú motorházfedél, rövid hátsó, izmos arányok jellemzik. Mostantól pedig fekete betétes fényszórókat, sötét burás hátsó lámpákat, fekete kilincseket és 19 colos könnyűfém kerekeket kap. Az újonnan bevezetett piros metálfényezéssel még mutatósabb lett a 370Z, ami megkapta a Nissan legújabb Connect rendszerét is 7 colos érintőképernyővel.

A technika pedig maradt az, amiért továbbra is érdemes számításba venned a 370Z-t. A 3,7 literes, V6-os szívómotor 328 lóerős, csodás hangú, és a hátsó kerekeket hajtja. Az új modellévre könnyebben kinyomható kuplungot kapott az autó, hogy ne fárasszon a vezetése, és továbbra is megvan benne az a rendszer, ami gázfröccsöt ad minden váltáskor.

Sokat találgattak már az utódjáról, egyesek szerint a Juke és Qashqai sikerének hatására a 370Z utódja is valamilyen crossover lenne, de ha nem akarod megvárni, hogy esetleg tényleg így lesz, akkor addig is beszerezheted magadnak a klasszikus vezetési élményt nyújtó hathengeres, szívómotoros, hátsókerekes, kézi váltós sportkocsik egyik utolsó képviselőjét.

És ezt olvastad már?
Fantasztikus pályagépet építettek egy klasszikus Fiat Pandából