Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Performance Parts néven mutatta be az R8 és a TT új kiegészítőit az Audi, és a gyáriak nem szerénykedtek, amikor szénszálas elemekről volt szó. Bőven megszórták a két sportkocsit légterelőkkel, amelyek extra leszorítóerőt is termelnek.

Minek kérnéd tuningcég segítségét, amikor gyárilag is ilyen dögös lehet egy Audi-sportkocsi? A németek most mutatták be a Performance Parts kiegészítőket az R8-hoz és a TT-hez, és mindkét modellt sikerült eléggé megvadítani velük.

Nem maradhatnak el a légterelő elemek, amelyek szénszálas anyagból készültek, de 20 colos könnyűfém kerekek és egyedi kipufogórendszer is elérhető, amelyet a szakmában elismert Akrapovic készített az Audinak.

A légterelők pedig nemcsak a látványt szolgálják, hiszen jóval több leszorítóerőt termelnek a szériamodellnél. Például az R8 esetében 330 km/óránál 250 kilogrammot, százzal többet, mint a légterelők nélkül, 150 km/óránál pedig a korábbi dupláját, 52 kilogrammot.

Kívánságra Alcantara borítja a kormánykereket, ami jobb tapadást nyújt, és hogy a versenypályán se veszítsd el a fonalat, az egyenest piros csíkkal jelzi 12 óránál. Ha pedig komolyan gondolod a pályázást, a TT-t hátsó merevítővel is rendelheted, ami a hátsó ülések helyére kerül.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.