Hihetetlen volt az Olasz Nagydíj, a Ferrari számára pláne.

Pierre Gasly meglepetésgyőzelmével ért véget a vasárnapi Olasz Nagydíj, a nemzetközi sajtó természetesen az Alpha Tauri francia versenyzőjének sikeréről, fordulatokkal teli futamról, valamint a Ferrari sikertelenségéről ír.

La Repubblica (Olaszország): „Kettős kiesés a Ferraritól Monzában, ami 1995 óta nem fordult elő. A katasztrofális időmérő edzés után az előző nagydíjhoz hasonlóan ismét megbukott a maranellói csapat.”

Corriere dello Sport (Olaszország): „Rémálom a Ferrari számára: dupla kiesés Monzában. Hőstett Gaslytól. Az Olasz Nagydíj hihetetlen volt!”

Le Figaro (Franciaország): „Pierre Gasly révén Franciaország visszakerült a Formula–1 csúcsára. Ki gondolta volna, hogy a franciák 2020. szeptember 6-án új F1-es futamgyőztest ünnepelhetnek? Több mint 24 évvel Olivier Panis 1996 májusában aratott monacói sikere után a fordulatokkal és feszültséggel teli Olasz Nagydíjon újra felcsendült a francia himnusz.”

Marca (Spanyolország): „Carlos Sainz közel járt a mennyországhoz. Monzában így is pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, és ő lett a negyedik spanyol versenyző Alfonso de Portago, Fernando Alonso, valamint Pedro de la Rosa után, aki legalább második helyen ért célba egy Formula–1-es futamon. Felejthetetlen nap volt az autóversenyzés egyedülálló helyszínén, a sebesség templomában, ahol Sainz távol tudta tartani magától a riválisokat.”

As (Spanyolország).„Keserédes dobogó Carlos Sainz számára. Ki gondolta volna, hogy az Olasz Nagydíjon elért második hely, pályafutása második dobogós helyezése csak félig-meddig lesz sikernek tekinthető? Monza őrületes, hihetetlen versenyt hozott, a madridi pilóta zseniális volt, de 2020. szeptember 6-a az a nap lett, amikor Pierre Gasly az Alpha Taurival élete első Formula–1-es győzelmét aratta.”

La Vanguardia (Spanyolország): „Carlos Sainz karnyújtásnyira volt pályafutása első Formula–1-es győzelmétől. A madridi versenyző nagyszerűen zárkózott fel Pierre Gaslyra, aki őrületesen jó versenyen aratta karrierje első F1-es sikerét.”

Daily Mirror (Egyesült Királyság): „Valójában Lewis Hamilton büntetése nyitott utat a meglepetésgyőztesnek, a francia Pierre Gaslynak, aki Monzában hihetetlen diadallal ajándékozta meg a hazai környezetben versenyző Alpha Tauri csapatát.”

The Guardian (Egyesült Királyság): „A francia Pierre Gasly, az Olasz Nagydíj győztese érzelmesen reagált, hitetlenkedve, ugyanakkor eksztázisban és büszkén élte át a sikert. Ezzel ellentétben Lewis Hamilton biztosnak tűnő győzelme egy pillanat alatt odalett, és ezzel mindannyian leckét kaptunk abból, hogy az autó- és motorsport olykor kegyetlen tud lenni.”

Eközben az Olasz Nagydíj a Williams számára is kemény lehetett:

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés