A McLaren egyik legújabb modellje a GT, egy kényelmes túrakocsi, ami ugyanakkor kimondottan gyors és erős is. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne még erősebb, ezt mutatta meg a Novitec.

Az utcai sportautóit úgy tervezi meg a McLaren, hogy a versenypályák nyílt napjain is beváljanak, de a GT esetében inkább a kényelmen volt a hangsúly.

A teljesítménye ennek megfelelően 620 lóerő, ami minden máshoz képest rengetegnek hangzik, de a brit sportkocsigyártó kínálatában vannak ennél jóval izmosabb modellek.

Most a Novitec mutatta meg, hogy a McLaren GT-ből is ki lehet hozni ennél többet.

A 4 literes biturbó V8-as motor teljesítményét első körben 672 lóerőre növelték, de van olyan csomag, ami 691 lóerőre, és olyan is, ami 707 lóerőre fokozza a teljesítményt. A GT ezzel 3,2 helyett 3 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 326-ról 333 km/órára nőtt.

A GT többi részét sem hagyták változatlanul, a futóművet például 2,5 centiméterrel ültették le, a gyári kerekeket pedig a Vossen által szállított, látványosabb példányokra cserélték, elöl 20, hátul 21 colos méretben.

A McLaren túrakocsijának hangját a Novitec által felszerelt vadonatúj rozsdamentes acél kipufogórendszer teszi izgalmasabbá.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A tavalyi év legkülönlegesebb Rolls-Royce-extrái és extra Rolls-Royce-ai