A bemutatása óta csak V6-os dízelekkel volt rendelhető a Touareg legújabb generációja, de a Volkswagen már korábban megígérte, most pedig be is vezette az újabb motorváltozatokat: a V6-os benzinest és a V8-as TDI-t.

Mindenben felülmúlta az elődjét a Touareg új generációja, amit a bemutatója óta a 3 literes V6-os TDI 231 és 286 lóerős változatával lehetett rendelni. Ha valami többre vágytál, akkor egészen mostanáig kellett várnod. A Volkswagen két új motorváltozatot vezetett be, ezek közül az egyik a 3 literes V6-os benzines 340 lóerővel és 450 Nm-rel, de nem ez az izgalmasabb.

A méretes terepjáróhoz jobban illik a 4 literes V8-as TDI, amit a genfi autószalonon mutatnak be hozzá.

A nyolchengeres dízel már gyárilag is 421 lóerőre és 900 Nm nyomaték leadására képes, amivel a Volkswagen kínálatának legizmosabb modellje lesz a Touareg. Az egyik leggyorsabb is, hiszen 4,9 másodperc alatt gyorsul majd nulláról százra.

A V8-as Touareg felszereltsége is gazdagabb lesz, szériában kapja majd a légrugózást, az elektromosan mozgatott csomagtérajtót és a komfortüléseket, a kerekei pedig 18 helyett alapból 19 colosak.

Olvasd el, milyen volt vezetni:

Az utak kényelmes királya az új Volkswagen Touareg

Kipróbáltuk a Volkswagen csúcsmodelljét, ami akár Audi is lehetne.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában