Nálunk egy ideje már nem kapni hibrid Hondát, de a japán gyártó most egy olyan újdonság bemutatását tervezi, amivel újra felteheti a márkát a radarodra. A korábbnál nagyobb modell ismét az Insight nevet kapja.

Insight néven már kétszer is kínált hibridet a Honda. 1999-ben mutatta be az elsőt, ami egy forradalmi kialakítású modell volt, az első hibridek egyike. A kétüléses karosszéria rendkívül áramvonalas volt (a Cw értéke 0,25), de a keskeny farával és burkolt hátsó kerekeivel nehezen tudta elfogadtatni magát, összesen csak 17 ezer példánya készült.

A korszakalkotó, de mérsékelt sikerű első generáció után évekkel később egy jóval praktikusabb utóddal jött ki a Honda. A 2009-ben bemutatott második Insight már egy rendes ötajtós ferdehátú volt, aminek azonban az addigra elképesztően népszerű Toyota Prius árnyékában nehezen sikerült megvetnie a lábát, öt évvel később ki is került a kínálatból.

Nem az Insight volt a Honda egyetlen hibridje, hiszen egykor a Jazz és a Civic nálunk is kapható volt benzines-elektromos hajtású kivitelben, és ott volt még a hajdani CRX örökségét idéző CR-Z is, ami szintén nem lett átütő siker. Az Egyesült Államokban jelenleg is kínálja a Civic és az Accord hibrid változatát a Honda, hibrid CR-V is lesz, de most valami izgalmasabbat mutattak be.

A japán gyártó vadonatúj hibrid modellje ismét az Insight nevet kapta, de már jóval nagyobb sikerre számíthat az elődeinél. A formája ugyanis végre olyan lett, hogy azokat sem tartja távol a vásárlástól, akik eddig nem hibridben vagy nem Hondában gondolkodtak. Az áramvonalas, ugyanakkor modern és sportos Insight prototípusát a detroiti autószalonon leplezik majd le.

Míg az előző Insight inkább a Jazzhez hasonló kompakt autó volt, addig az új Insight már a Civichez hasonló nagyobb autók között is szerencsét próbálhat. Még nem árultak el részleteket róla, így csak annyit lehet tudni, hogy a benzines-elektromos hajtású modell fogyasztása felveheti a versenyt a konkurensekével, jelentsen bármit is ez az ígéret.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon