Folyamatosan frissen tartja az AMG GT-t a Mercedes, mindig van valami újdonság a kínálatban, amiért lehet vágyni rá. Most a teljes szériát megújították, az utasterét pedig a legmodernebb kütyükkel látták el.

Még egyáltalán nem nevezhető réginek a Mercedes-AMG sportautója, az AMG GT, hiszen 2014-ben mutatták be, de azóta már a második nagyobb frissítésén esett túl. Két évvel ezelőtt érkezett a GT C változat a kupé és a roadster kínálatába, és akkor jelent meg a Panamericana hűtőmaszk is, amivel még dögösebb lett a németek álomautója.

Most ismét felfrissítette az AMG GT-t a Mercedes, hogy újra feliratkozzon a kívánságlistádra.

A formáját a négyajtós AMG GT inspirálta, ahhoz hasonlítanak az új fényszórók, a hátsó lökhárító és a kipufogók kialakítása is. A sima AMG GT kétszer két kerek véget kap, a GT C kipufogócsövei szögletesek, a GT R-nek pedig középre helyezték el.

Ha már az egyik legdrágább Mercedest veszed, akkor az utastere is legyen a legmodernebb,

ennek szellemében frissítették fel a belsőt. A számlapokat 12,3 colos színes képernyő mutatja, új a 10,25 colos infotainment is, amit az ülések közti érintőpaddal is lehet kezelni. A hagyományos nyomógombokat is érintőkapcsolók váltották.

Új még a kormánykerék, amire nem csupán érintőpadok kerültek, hanem apró kijelzők is, itt lehet váltani a vezetési módok között.

A kínálat ezúttal nem változott, a 4 literes biturbó V8-as kerül az AMG GT különféle változataiba.

A GT-ben 476 lóerős, a GT S-ben 523 lóerős, a GT C-ben 558 lóerős, a Nürburgringre született GT R-ben pedig 585 lóerős a gép.

Készült azonban egy újabb változat, a zöld vagy szürke versenycsíkos, limitált szériás GT R Pro, ami nem villantásra való, hanem tényleg a versenypályára.

A GT R Pro nem erősebb a széria R-nél, de a GT3 és GT4 versenyautók technikájával gyorsabb lehet nála.

A futóművét átdolgozták, a lengéscsillapítása állítható, a fékjei karbon-kerámia tárcsásak, a hátsó szárnya hangsúlyosabb, és ha közelről megnézed, tucatnyi apró légterelő került rá a még jobb aerodinamikához.

Még a bemutatója előtt bizonyított is a GT R Pro a Nürburgringen, ahol 7 perc 4,632 másodperc alatt ért körbe,

6,3 másodperccel hamarabb a széria GT R-nél. Ha kíváncsi vagy rá, a Mercedes a teljes kört megmutatja belsőkamerás felvételen:

Még van néhány képünk a megújult AMG GT-ről, íme.

Olvasd el azt is, milyen volt vezetni az AMG GT C-t:

Szépség, a szörnyeteg - Mercedes AMG GT-teszt - Roadster

A Mercedes maga is nyilvánvalóvá teszi: ez a roadster máris legenda. Vele voltunk egy hétig, és azt is élveztük, amikor csak mellette álltunk. Rendszámot nem nagyon lehet elképesztőbb új Mercedesre csavarozni. Az egyszerűségében is tökéletes, függőleges pálcás maszk is jelzi ezt: se a Mercedes-Maybach, se a G 65 AMG vagy az AMG SL 65, se a kicsit korábbi sirályszárnyas SLS nem kapott ilyet.

És ezt olvastad már?
Utcai sportautó volt, high-tech hibrid lett belőle: Honda Civic 2022