A futamnak 5 óra körül lett vége, az ítélet, és így a futam hivatalos végeredménye viszont csak este 8-kor született meg.

Az Osztrák Nagydíj utolsó előtti körében Max Verstappen erősen vitatható módon előzte meg az élen autózó Charles Leclerc-t, amiért vizsgálat alá is vonták az esete. A döntést viszont csak a leintést után három órával később hozták meg az FIA felügyelői, akik nem találták szabálytalannak – versenybalesetnek nyilvánították – a Red Bull holland pilótájának akcióját, vagyis megtarthatta győzelmét.

Ez a három óra elég hosszú időnek tűnik, de az FIA versenyigazgatója, Michael Masi elmondta, miért tartott ilyen sokáig meghozni az ítéletet:

„Azért csak 18 órára idéztük be az eset szereplőit, mert a versenyzőknek a futam után különböző médiakötelezettségeknek kellett eleget tenniük: sajtótájékoztatók, interjúk a tévé és a nyomtatott sajtó képviselőivel.”

Majd a felügyelők a meghallgatások után korábbi hasonló eseteket is megvizsgáltak és elemeztek, nyilván ezzel is elment egy kis idő, majd szövegezték az ítéletet, végül pedig mielőtt még a nyilvánosság elé tárták volna a döntést, előbb az érintett csapatokat tájékoztatták róla.

Kanadában a Hamilton-Vettel incidensnél egyébként azért tudtak gyorsabban, még a verseny alatt ítéletet hozni a bírák, mert 23 kör volt a leintésig (10 kör alatt határozták meg a német 5 másodperces időbüntetését).

És ez is a futamon történt:

(Forrás: NSO, fotó: F1)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.