Korábban már hívtak így Ford pickupot, de az minden volt, csak nem elektromos.

Az amerikai Car and Driver magazin, ahogy mondani szokás, elfogott egy levelet: állítólag láttak egy gyári forrásból származó dokumentumot, amelyen szerepelt az F-150 pickup elektromos változatának neve. Eszerint a kocsi a Lightning, azaz Villámlás megjelölést kapja majd a típusnév mellé.

A névválasztásnak vannak gyári történelmi gyökerei. 1993-ban már szerepelt a Lightning-plakett az akkori, kilencedik generációs F-150-esen és a tizedik szériából is készült Lightning-változat.

2001-es Ford SVT F-150 Lightning, 5,4 literes V8-as motorral

Ugyanakkor érdekes, mennyire összevissza választ nevet a Ford új villanyautóinak. Az ötajtós crossovert Mustang Mach-E-nek hívják, a Transit villanymotoros változata E-Transit, most meg itt a Lightning. Fura.

E-Transit, Mustang Mach-E és F-150 Lightning

A Lightning fantázianévnek akad még egy autóipari vonatkozása. Létezik ugyanis egy tetszhalott állapotban lévő, 2007-ben alapított brit elektromos sportkocsi-fejlesztő vállalkozás, amely Lightning GT néven készített pár prototípust. Ezekre vettek is fel rendeléseket, de tudomásunk szerint sosem jutottak el a szállításig.

Lightning GT

Az elektromos F-150 (vagy hát írjuk le itt a Playeren most először a teljes nevét: a Ford F-150 Lightning) sorozatgyártása várhatóan a jövő év közepén indul majd. Sok konkrétumot egyelőre nem tudunk róla, de a Ford azt már elárulta, hogy a kocsi az összes többi F-150-változatnál erősebb és nyomatékosabb lesz és gyorsulásban is lenyomja majd a benzines tesókat.

Azt pedig már láttuk, hogy a villany-F-150 42 darabot el tud húzni saját magából egy tehervonat mozdonyaként:

Ha eddig csak bazsalyogtál az elektromos Ford pickup ötletén, most az arcodra fagy a mosoly

Amikor az elektromos verzió simán elhúz ötszáz tonnát, akkor ki lehet jelenteni, hogy a benzinzabáló nagy dög Fordok ideje lejárt.

És ezt olvastad már?
Új korszakot nyitott a Ferrari 365 GT4 BB