Szinte hihetetlen, hogy már öt éve a piacon van a Mazda6 jelenlegi generációja, hiszen a szedán harmonikus formája még mindig frissnek tűnik. De ez nem akadályozta meg a japán gyártó tervezőit abban, hogy kívül-belül még szebbé tegyék, és új extrákat is adjanak hozzá.

2012-ben jelent meg a harmadik generációs Mazda6, de ezt aligha mondanád meg róla, mert a karcsú formájú középkategóriás szedán még mindig elképesztően jól néz ki. A japán márka tervezői azonban tudták, hogyan tehetik még szebbé, és a munkájuk eredményeként felfrissült autót le is leplezték a Los Angeles-i autószalonon.

A mesteri arányok és a finoman hullámzó vonalak megmaradtak, de a részleteken tovább csiszoltak.

Új a rácsos hűtőmaszk, aminek a krómkerete immár a fényszórók alján is végigfut, és a lökhárítók formáján is változtattak. 17 és 19 colos új kerekeket, valamint a Machine Grey és Soul Red Crystal színeket adták a kínálathoz, és ennyi elég is volt ahhoz, hogy a 6-os még mindig az egyik legszebb szedán legyen a kategóriájában.

Belül már ennél nagyobb a változás, szinte a teljes műszerfalat és az ajtóbelsőket is kicserélték.

Az új berendezés még jobb minőségű, mint eddig, a műszerfal teljes szélességén végigvonuló díszbetéttel és puha bőrborítással. A műszeregységbe 7 colos képernyő került, a középkonzol érintőkijelzője 8 colos, és a klímaberendezés kezelőfelülete is újdonság.

Újabb extrákkal bővült a Mazda6 eddig sem éppen szegényes extrakínálata.

360 fokos képet adó kamerarendszer, új head-up display és a márka történetében először szellőztethető ülések is rendelhetők az autóhoz, az adaptív tempomat pedig már dugóban araszoló asszisztensként is működik. Újak és kényelmesebbek az ülések, és csökkent a zajszint is.

A megújulás egyik legérdekesebb újdonságát mi nem fogjuk megkapni.

Az Egyesült Államokban már a vadonatúj 2,5 literes, négyhengeres, turbós benzinmotorral is rendelhető a Mazda6, ami 250 lóerős teljesítményre és 420 Nm nyomaték leadására képes. Az európai piacon várhatóan továbbra is a 2 és 2,5 literes benzines szívómotorok és a 2,2 literes dízel maradnak a kínálatban, amit azért annyira nem bánunk.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában