Megvehette a Shelby Cobra tanulmányautót, amin dolgozott

Sok mérnök számára büszkeség, hogy a prototípus, amin dolgozott, végül gyártásba kerül. A Shelby Cobra modern változata sosem vált valóra, de a prototípuson dolgozó csapat egyik vezetője még boldogabb lehet, hiszen hazavihette a kocsit.

2004-ben mutatta be a Ford a Shelby Cobra Conceptet, amit egyértelműen a legendás AC Cobra ihletett, de a retró vonalak alatt modern technika dolgozott. A tanulmányautóba 6,4 literes V10-es motort szereltek, hatfokozatú kézi váltóval, hátsókerék-hajtással, a mindössze 3,95 méter hosszú sportkocsi 1395 kilogrammjával nagyon könnyűnek számított.

Sikert aratott a Shelby Cobra Concept formája, de végül mégsem került gyártásba. Chris Theodore vezetőként dolgozott a csapatban, amelyik az autót készítette, az egyik utolsó munkája volt a Fordnál, ezért különösen a szívén viselte a sorsát. Úgyhogy amikor nemrég feltűnt egy amerikai aukción, addig licitált rá, amíg végül az övé nem lett.

Chris nem keveset, 825 ezer dollárt, mintegy 215 millió forintnak megfelelő összeget fizetett az egyetlen példányban létező prototípusért, amit szerencsére jó állapotban őrzött meg a Ford. Mivel járóképes, ezért Chris terve az, hogy ha lehet, akkor forgalomba helyezteti, úgyhogy fogunk még hallani erről a csodás példányról.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon