A nyolcvanas években a megvásárlása után rögtön a Gemballa műhelyébe küldték ezt a Mercedes-Benz kupét, hogy olyan egyedi cirkáló legyen belőle, amitől még ma is elképedünk.

1984-ben készült ez a Mercedes-Benz 500 SEC, és a tulajdonosa, egy spanyol hölgy azonnal a Gemballa leonbergi műhelyébe küldte, hogy a saját ízlése szerint alakítsák át. A főleg Porschék tuningolásával foglalkozó cégnél az eredetileg fehér karosszériát megszabadították a krómdíszektől, egyedi optikai készlettel látták el, és gyöngyházfehérre fényezték.

Az utasteret fehér bőrrel vonták be, még a 300 km/óráig skálázott sebességmérő számlapja is bőrből készült.

A nyolcvanas évek kuriózuma a multifunkciós Gemballa kormánykerék, ahonnan a rádiót lehet kezelni, és az ülések közé mini hűtőszekrény került, pohártartóval két pezsgőspohárnak. Az autóhoz automata klímát és elektromos napfénytetőt is rendeltek.

Az 500 SEC technikája maradt gyári, az ötliteres V8-as motorja 231 lóerős teljesítményre képes

és 405 Nm a maximum nyomatéka, a négyfokozatú automata sebességváltóval a kilenc centi híján ötméteres túrakocsi 8,1 másodperc alatt gyorsul százra és 225 km/óra a végsebessége. A 16 colos könnyűfém kerekeket a Lorinser szállította.

A gyöngyházfehér Mercedes mostanáig a Kanári-szigeteken élő első tulajdonosánál volt, és 164 ezer kilométerrel kínálták fel

az RM Sotheby’s online aukcióján. A licit nemrég járt le, és ugyan 30-32 ezer euró közti összeget vártak érte, végül csak 16 ezer eurót, azaz 5,8 millió forintnak megfelelő összeget adtak a patinás túrakocsiért.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Sportkombiként is megjelent a Porsche Taycan