Sok előzetes után végre teljes egészében leleplezte a Mercedes-Benz azt a modellt, amit sokan fognak csodálni, amint megjelenik az utakon. A CLS harmadik generációja megkapó formája mellé naprakész technikát kapott.

Részleteiben már láthattad, de egészben most először mutatta meg a Mercedes-Benz a CLS harmadik generációját. 2005-ben kategóriát teremtett, de legalábbis népszerűvé tette ez a modell, amit négyajtós kupénak neveztek, a vadonatúj széria pedig nemcsak a márka legújabb stíluselemeiből épült, de a Mercedes-Benz jövőjét is megmutatja.

Széles hátsó lámpái a Mercedes-Benz kétajtós túraautóiról lehetnek ismerősek, hiszen már a C-osztályból, E-osztályból és S-osztályból is van kecses formájú kupé. Az újszerű fényszórók azonban itt jelennek meg először, bár már láttunk hasonlót a sindelfingeni dizájnközpontban, és most tudjuk, hogy az A-osztály utódja is ilyet kap.

Belül nincs nagy meglepetés, a CLS a legszebb elemeket építi egybe a Mercedes-Benz polcairól. A két 12,3 colos képernyőből álló műszeregység az E- és S-osztályból lehet ismerős, az utóbbiból származik a sokgombos kormánykerék, míg a repülőgépek turbináira emlékeztető szellőzőnyílásokat az E-osztály Coupéban láttuk nemrég, az ülések az S-osztályét idézik.

Műszaki téren tartogat újdonságot a CLS, hiszen ez lesz az első Mercedes-Benz, ami 48 voltos elektromos rendszert kap. A CLS 450-ben egy 3 literes, hathengeres benzinmotor dolgozik 367 lóerővel és 500 Nm-rel, amihez EQ Boost néven egy elektromotort építettek, ez 22 lóerővel és 250 Nm-rel képes hozzájárulni a hajtáshoz.

Megjelenik az új, 2,9 literes, soros hathengeres turbódízel is, ami a 350 d-ben 286 lóerőre és 600 Nm-re, a 400 d-ben 340 lóerőre és 700 Nm-re képes. A legújabb fejlesztésű motorokon kívül elérhető lesz a Mercedes-Benz minden technológiai vívmánya a többféle futóműtől a félig önvezető asszisztenseken át a masszázzsal kényeztető ülésekig.

Az előző szériából Shooting Brake néven látványos formájú kombi is készült, de a mérsékelt piaci érdeklődés miatt az új modellből várhatóan ez a változat elmarad. A vadonatúj CLS jövőre érkezik a kereskedésekbe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés