Nem egyszerű W124-es ez a Mercedes, hanem egy hétüléses kombi AMG
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az AMG neve már régóta egyet jelent a legsportosabb Mercedesekkel, de a neve hallatán előbb jutna eszedbe egy izmos szedán, mint egy praktikus kombi. Pedig ez az E 36 AMG egy olyan hétüléses családi autó, ami nagyon gyors is tud lenni, és igazi ritkaságnak számít.

A kilencvenes évek közepén fűzte szorosabbra a kapcsolatát a tuningcégként indult AMG és a Mercedes-Benz, és ebből a korszakból származik ez az E 36 AMG is. A W124-es szériához tartozó E 280 adta az alapját, de olyan alaposan átalakították, hogy nyugodtan be lehet vele állni a márka legsportosabb típusai közé.

A sportfutóművel és optikai csomaggal ellátott kombi megjelenése nem hagy kétséget felőle, hogy mire képes, de az utastere még praktikusabb is, mint gondolnád, ugyanis a csomagtérbe is került egy kihajtható üléspad gyerekeknek.

1995-ben gyártották, és rögtön Japánba került, három tulajdonosa közül már 15 éve a legutóbbinál van. Egyikük sem ment vele sokat, hiszen még csak 58 ezer kilométer került bele, makulátlan előéletét számlák sora igazolja. Csak 171 példány készült belőle, ennek megfelelően 55-75 ezer eurót, azaz 17-23 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte a Bonhams februári árverésén Párizsban.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.