A Mercedes hivatalosan még nem adott ki képet az E63 AMG-ről, de a megújult E-osztályról készült fotón már ott virít a kategória legerősebb autója is.

Azt eddig is biztosra vehettük, hogy az E-osztályra jellemző dupla fényszórók az AMG-ről is el fognak tűnni, hiszen a Mercedes előbb december elején a szedán és kombi változatokat leplezte le, majd néhány nappal ezelőtt a kupé és kabrió változatokról is közzétették a hivatalos fotókat. Az E63 AMG emellett az elődjénél masszívabb első lökhárítót kapott, a szárny lekerekedett, a légbeömlők pedig megnőttek a 2010-es változathoz képest. Az AMG első szellőzőrácsa leginkább a kupén és kabrión látott megoldáshoz hasonlít, ahol a szellőzőt csak egy vízszintes osztóléc tagolja, de az alatta futó csík miatt kicsit elegánsabb a megjelenése.

Annyit már biztosan tudunk, hogy az új AMG-t ugyanaz az 5,5 literes, ikerturbós V8-as motor fogja hajtani, mint az előző modellt, de a hírek szerint a teljesítménye az eddigi 525-ről 550 lóerő fölé emelkedik, ami mellé továbbra is elérhető lesz a plusz 26 lóerőt biztosító Performance Package. További újdonság, hogy az új modell rendelhető lesz a 4Matic összkerékhajtású rendszerrel is. A teljesítmény növekedésével az új AMG az elődjénél gyorsabban, 3,4 másodperc alatt gyorsul majd százra, a 250 km/h elektronikus korlátozás kiiktatásával pedig a végsebessége 300 km/h körül lesz.

Tovább:
A Toyota megalkotta a világ legbiztonságosabb autóját
Hatezer kilométer 11 nap alatt, plusz két és fél tonnával – Range Rover-próbaút
Az Autórovat legfrissebb hírei

És ezt olvastad már?
Fantasztikus pályagépet építettek egy klasszikus Fiat Pandából