Már nem számít meglepetésnek, hiszen hetekkel ezelőtt, még a premier előtt megmutatták nekünk, de te is sejthetted már, hogyan néz majd ki az E-osztály nyitott tetős változata. Mégis, most, hogy hivatalosan is leleplezte a Mercedes, nem tudunk betelni a képekkel.

A limuzin, a kombi és a kupé után kabrióként is elkészült az új generációs E-osztály. A formája pedig nem számít meglepetésnek, hiszen ha láttad már az E Coupét, meg a C- és az S-osztály kabrióját, akkor el tudtad képzelni, hogyan néz majd ki a köztes méretű E Cabriolet. A Mercedes-Benz dizájnstúdiójában már megmutatták nekünk, pontosabban egy autóra hasonlító makettet, de most, hogy megláttuk a végleges változatot, nem győzzük csodálni.

4,83 méteres hosszon csodálatos formát alkottak a Mercedes dizájnerei, ez egy finom, stílusos, elegáns autó. Az új E-osztály Cabriolet valamivel nagyobb az elődjénél, hiszen a kupéhoz hasonlóan már nem a C, hanem az E limuzin és kombi műszaki alapjára épül. A vászontetőt négyféle színben lehet rendelni, a fekete mellett sötétkék, sötétbarna és sötétvörös közül választhatod ki, melyik illik a leginkább a karosszéria fényezéséhez.

Kabrióként megállja a helyét az újdonság, hiszen a tetőt elektromosan, 50 km/órás sebességig akár menet közben is lehet mozgatni. A négyüléses autóban a szélvédő tetejéből kihajtható légterelő csökkenti a menetszelet, hűvös időben pedig jól jön az első ülésekbe épített nyakfűtés. Felhajtott tetővel 385 literes a csomagtér, ha az összehajtott tetőnek is helyet kell szorítani, akkor 310 liter marad, és nagyobb tárgyak hazaviteléhez le lehet dönteni a hátsó támlákat is.

Egyelőre négytagú a motorkínálat, ami a 184 lóerős E 200-assal indul. Ennél jobban hangzik a 245 lóerős E 300, és ha összkerékhajtás is kell, ott a 333 lóerős V6-ossal szerelt E 400 4Matic. A dízelhívőknek az új, 194 lóerős kétliterest kínálja az E 220 d. Felszereltsége az E-osztály több tagjához mérhető, széria a LED-es fényszóró, a műszerfalra pedig két, egyenként is 12,3 colos képernyő kerülhet. A kabrió is képes félig önvezető módban haladni, egészen 210 km/órás tempóig, de ebben inkább nyitott tetővel, a vízparton gurulva élveznénk az idei nyarat.

És ezt olvastad már?
Az elektromos Volkswagenek ellenfele lenne a Zeekr
További cikkeink a témában