A Mercedesnél nem ülnek a babérjaikon, a BMW X7 megjelenésére válaszként bemutatták a hatalmas GLS utódját. A márka legnagyobb SUV-je olyan légrugózást kapott, ami bámulatos dolgokra képes terepen.

5,21 méteres hosszával a GLS a Mercedes legnagyobb szabadidő-terepjárója, aminek a fedélzete az S-osztályban látott kényelmet nyújtja.

A vadonatúj GLS a Mercedes válasza a BMW X7-re

A szabadidő-terepjárók S-osztályának ígérik.

Még terepen is, és erről egy vadonatúj, 48 voltos elektromos rendszerrel működtetett légrugós felfüggesztés, az E-Active Body Control gondoskodik. Nemcsak arra képes, hogy megemelje a hasmagasságot, hanem arra is, hogy minél simábban keljen át az akadályokon, és a terep fogságából is ki tudja szabadítani magát.

A GLS újdonságát jól szemlélteti a következő videó, ahol homoksivatagban csapatnak a Mercedes egyik legújabb SUV-jével. A felvétel közepén láthatod azt a részt, ahol egy piros példány a mágikus csillapítás nélkül robog a terepen, a fekete pedig olyan rezzenéstelenül kel át a bukkanókon, mintha ott se lennének.

A leglátványosabb mégis az, amikor a videó végén elássa magát az autó, majd az ugráltatással játszva szabadul ki a homokból.

Az új futómű az egy mérettel kisebb GLE-ben is benne van:

6 dolog, amit tudnod kell a Mercedes-Benz GLE új generációjáról

A kategóriateremtő ML utódja jobb formában van, mint valaha.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés