Nagyon távol van a mai kempingezés attól, ami évtizedekkel ezelőtt volt. Mostanra milliók posztolnak #vanlife alatt az Instagramon, hogy éppen merre járnak a nagyvilágban a csinos lakóautójukkal. Aki megspórolná a furgonból építős TikTok-videókat, annak itt van készen a Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo.

Nem ma kezdte a Mercedes a lakóautózást, az első Marco Polo még 1984-ben jelent meg, azóta pedig folyamatosan készülnek a haszongépjármű alapú lakóautók. Negyven évvel később viszont egészen más irányba fordult a kempingezés a #vanlife és a #glamping posztok korában. Valójában már sokkal inkább nekik szól a Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo, nem pedig az olcsó nyaralási lehetőséget megragadó családoknak.

Sokat elmond a V-osztály kempingezős kiadásáról, hogy akár AMG sportcsomaggal és fekete kiegészítőkkel is megvásárolható a kihajtható tetős kisbusz, hogy tényleg nagyon jól mutasson a képeken. Több színben rendelhető a karosszéria és az utastéri burkolatok is, de az elektromos mozgatású tetősátor vászna is választható. A frissített V-osztályon látványosan nagy a hűtőmaszk, melyet rengeteg apró háromágú csillag díszít, a két oldalán pedig okos LED-es fényszórók vannak, hogy éjszaka is biztonságos legyen az utazás.

Két 12,3 colos kijelzővel néz szembe a vezető, melyek egyikén a digitális óracsoport jelenik meg, a másik az MBUX fedélzeti rendszer érintőkijelzője. Mindkettőt lehet a kormányon lévő érintőgombokkal kezelni, valamint hangutasításokkal is elérhetőek egyes funkciók. Természetesen az olyan, lakóautónál kiemelten fontos kiegészítőket is integrálták a rendszerbe, mint a programozható állófűtés.

Letisztult bútorzatában van tűzhely és egy 40 literes hűtő is, valamint hasznos tárolóhelyek sokasága. Amennyiben a digitális nomád már megtalálta az ideális helyet a kempingezéshez, az utastér könnyen ággyá vagy étkezővé alakítható.

Hosszú távon takarékos dízelmotorokkal elérhető a V-osztály Marco Polo.

Bizonyára nagyon fenntartható volna az elektromos lakóautó, de a Mercedes-Benz V-osztály Marco Polo kiadását kizárólag négyhengeres turbódízel motorokkal szerelik. A legszerényebb változat (V 220 d) 163 lóerős és 380 Nm nyomatéka van, a középső szintet V 250 d jelenti 190 lóerővel és 440 Nm nyomatékkal.

Mind közül a legizmosabb a V 300 d 4matic, mely 237 lóerős, nyomatéka kereken 500 Nm, ezzel nagyjából kilenc másodperc alatt futja a százas sprintet, és akár 210 km/órás sebességgel is lehet sietni a következő Instagram-poszt helyszínére.

Ez is érdekelhet:

Guruló korlenyomat ez az öreg Peugeot lakóautó

Ez megmutatja, hogy milyen volt az igazi 80-as évek.

Praktikus, nem-elektromos lakóautót mutatott be a Citroën

A Spacetourerrel szemben a Holidays még nem elektromos hajtású, ezért messzebb lehet vele jutni.

Marco Polo kempingautóvá alakítható a Mercedes családi autója

Percek alatt kempingezésre alakítható az új T-osztály.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés